2015-10-15 11:27
Nowe miejsce — Ceviche Bar
1 z 9

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka
Autorem koncepcji i szefem kuchni Ceviche Bar jest argentyńczyk — Martin Gimenez Castro — pierwszy polski Top Chef. Jak mówi Martin — jest to kuchnia z Ameryki Południowej, tradycyjna kuchnia Peru, Chile, Ekwadoru. To są ryby marynowane z sokiem cytrynowym, cebula, chili, kolendra. Jest to bardzo zdrowa i lekka kuchnia. Używamy różnych ryb jak: tuńczyk, łosoś, dorada, generalnie jest to zimna kuchnia, dodatek do koktajli, zakąski do koktajli.
Martin Gimenez Castro od 8 lat w Polsce, żonę Polkę poznał w Stanach Zjednoczonych. Od 16 lat gotuje, nigdy nie pracował w innej branży.
Na ściance zapozował Martin Gimenez Castro — dumny szef kuchni Ceviche Bar, polski Jamie Oliver, czyli Grzegorz Łapanowski oraz Igor Herbut — lider zespołu LemON. Zdjęcia obejrzycie w naszej galerii. Zapraszamy.
Zobacz także
Zobacz inne galerie
