2015-10-09 10:02
Otwarcie restauracji Benihana przy Twardej
1 z 9

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka

/ Ścianka
fot. materiały prasowe

/ Ścianka
Nazwa Benihana oznacza czerwony kwiat.
Benihana to ponad 100 lokali na całym świecie — Nowy Jork, Dubaj, Londyn, Szanghaj, czy São Paulo to tylko niektóre z lokalizacji tej legendarnej sieci japońskich restauracji. Kolejny lokal powstał w Polsce, w samym sercu Warszawy. Kultowe miejsce dla miłośników azjatyckich smaków otwiera się w Cosmopolitan Tower, mieszczący się na parterze lokal ma ponad 540 m2, 8 stołów Teppanyaki, Japanesse Garden, część restauracyjną, sushi bar i strefa chillout. Od 8-go października przy ulicy Twardej 2/4 warszawiacy mogą skosztować japońskich potraw w najlepszym wydaniu.
W menu znalazł się między innymi kultowy Sirloin Steak skomponowany z krewetkami tygrysimi, czy warzywa z tofu z japońskim, aromatycznym makaronem udon — wszystko przygotowane na stole Teppanyaki. Warszawska Benihana to także sushi, japońskie zupy, sałatki oraz grillowane według tradycyjnych receptur robatayaki.
Znakiem rozpoznawczym marki Benihana są stoły Teppanyaki. Jak mówi hasło Benihany „My kitchen is Your table”. Przy każdym stole Teppanyaki może usiąść 8 osób, na które przypada jeden świetnie wyszkolony kucharz, który oprócz przygotowywania, krojenia, przyprawiania i „rzucania” na płytę świetnie skomponowanych składników, zabawia gości kulinarnymi sztuczkami, tworząc teatralny, niezapomniany występ.
Na ściance, oprócz kucharza, mogliśmy oglądać Katarzyna Sokołowską — reżysera pokazów mody i wybitną skrzypaczkę Patrycję Piekutowską.
Zobacz także
Zobacz inne galerie
